пʼятницю, 19 серпня 2022 р.

Війна та помилки мислення. Як собі допомогти? Частина 2: ТУНЕЛЬНЕ МИСЛЕННЯ

Війна та помилки мислення. Як собі допомогти? Частина 2: ТУНЕЛЬНЕ МИСЛЕННЯ

Ще одним із розповсюджених  фільтрів, через які ми зараз дивимось на реальність, є так зване тунельне мислення - фіксація тільки на негативі та ігнорування будь яких позитивних аспектів.

Вся наша увага зараз прикута до стрічки новин, до поганих новин... Ми фіксуємо втрати, переповідаємо близьким та рідним інформацію про дефіцит продуктів, про різні моторошні історії, свідками яких стали або які нам, знову ж таки, переповіли інші. Здається, що весь світ перетворився на пекло та катастрофу. 

Таке сприйняття реальності дуже виснажує людину і фізично, і психологічно. А нам потрібно бути стійкими та витривалими. Бо саме нашого виснаження та капітуляції і жадає ворог.

Як собі допомогти? Зусиллям волі сконцентруйте увагу на інших речах, не пов'язаних із воєнним наступом та втратами. Як би дивно це не звучало, але життя триває, незважаючи на такі події. Сонце продовжує сходити. На підвіконні розквітла ваша улюблена квітка. Ваша дитина грається з домашнім улюбленцем. Кава та чай мають той самий смак... Таких подій навколо безліч. Фіксуйте їх, привчайте себе переключатись. Записуйте ці події в блокнот та переглядайте скільки позитивного сталось за день.

Хтось може сказати, але ж це дрібниці, не варті уваги! Можливо. Але секрет дуже простий: життя складається з дрібниць.

І поки ми радіємо і віримо - ми живемо ❤️

Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар